Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie 2021
9 września 2021 r. w Ilonn Hotelu w Poznaniu odbyła się druga edycja konkursu kulinarnego Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie 2021 – Memoriał Mariana Tarnawskiego.
Mieliśmy przyjemność być Partnerem tego wydarzenia i zapewniliśmy stanowiska do pracy dla zawodników, które prezentowały się imponująco, nie mówiąc już o ich funkcjonalności.
Konkurs poprowadził Adam Chrząstowski, znakomity szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem.
Uczestnicy tegorocznej edycji konkursu mieli za zadanie przygotować dwa dania, każde w dziesięciu porcjach: zupę z mięsem króliczym oraz danie główne z łopatki jelenia. Na skomponowanie obu potraw dwuosobowe zespoły składające się z szefa oraz pomocnika miały 120 minut. Ich zmagania oceniało zacne jury degustacyjne i techniczne w składzie: Joanna Ochniak, Andrzej Jakomulski, Michał Markowicz, Maciej Grubman, Dariusz Ratuszniak, Tomasz Purol i Tomasz Nowak pod czujnym okiem przewodniczącego Kurta Schellera.
Zwycięską drużyną okazał się zespół z Restauracji Pocztowa 13 z Gorzowa Wielkopolskiego – Michał Filipczuk i Marcin Klóska.
Wszystkim serdecznie gratulujemy!