Jesteśmy w sercu wydarzeń gastronomicznych!

Po wielu miesiącach smutnej, pandemicznej rzeczywistości w końcu zaczęliśmy łapać głębszy oddech. Cały świat zatrzymał się na dużo dłużej niż się tego wszyscy spodziewaliśmy.
Ale w końcu zaświeciło słońce! 15 maja ponownie otworzyły się ogródki kawiarniane i restauracyjne, a tydzień później cała gastronomia stała się dostępna dla Gości również wewnątrz. Nie mogliśmy przeoczyć takiego momentu.
W sobotę, 22 maja Młyńska 12 w Poznaniu świętowała powrót do normalności! Krótko mówiąc, tego dnia odbywał się prawdziwy festiwal kulinarny pod batutą naszego ambasadora Dawida ŁagowskiegoTomasza Olewskiego, który zarządza kuchnią w Młyńska 12. Oczywiście z wielkim entuzjazmem wspieraliśmy to smaczne wydarzenie. Na spragnionych kulinarnych wrażeń foodies czekało wiele dań, które zostały przygotowane na naszym mobilnym stanowisku, które świetnie spełniło swoją rolę.
W ten wiosenny, sobotni wieczór goście mieli okazję spróbować różnych smaków i każdy z pewnością mógł znaleźć coś dla siebie, gdyż w menu znalazły się m.in.: Azja Pad Thai, tatary: wegański, z wołowiny i łososia, bao wegetariańskie w dwóch odsłonach, ponadto ostrygi, grill wege i mięsny oraz polski kawior.
Po niemalże roku alienacji towarzyskiej ten wieczór był bardzo potrzebny zarówno gościom, szefom kuchni, jak i restauratorom.
Mamy nadzieję, że przed nami coraz więcej takich kulinarnych spotkań!

Zobacz więcej