Podstawa chłodnicza jest urządzeniem elektrycznym przeznaczonym do użytkowania w gastronomii. Wyposażony jest w termoregulator i termometr dzięki czemu możemy nastawić żądaną temperaturę. Produkt w całości jest wykonany z atestowanej stali nierdzewnej, kwasoodpornej (chromowo-niklowej). Konstrukcję nośną stanowią starannie zaprojektowane i wykonane elementy z blach kształtowanych i profili zamkniętych. Elementy chłodnicze i elektryczne będące pod napięciem są osłonięte przed bezpośrednim dotykiem dzięki czemu zwiększono bezpieczeństwo, chroniąc użytkownika przed porażeniem i urządzenie przed uszkodzeniem mechanicznym. Dzięki takiej idei projektowania i produkcji nasze urządzenia mogą być stosowane w obiektach gdzie stawiane są najwyższe wymogi higieny i bezpieczeństwa.
W standardzie:
- Atesty PZH
- Zakres temperatur od 0 do +10°C
- Zasilanie ~230V/50Hz
- Szuflady: pojemność szuflady GN1/1 (wysokość max 100 mm, wysokość szuflady 97 mm)
- funkcja automatycznego rozmrażania
Opcje:
- wersja jezdna koła Ø 125 mm
- drzwi zamiast szuflad
- wersja pod stanowisko mobilne H= 560 (koła Ø 100 mm)
Cechy
Materiał |
Stal inox
Stal inox Grupa stali o specjalnych właściwościach fizykochemicznych, odpornych na korozję ze strony np.: czynników atmosferycznych, rozcieńczonych kwasów, roztworów alkalicznych |
Atest |
PZH
PZH Produkt posiadający Atest PZH w żaden sposób nie wpłynie negatywnie na zdrowie ludzi i środowisko naturalne. |
Standard wykonania |
PS
PS Podstawowy produkt całość wykonana z atestowanej stali nierdzewnej, kwasoodpornej w gatunku (AISI 304, 1.4301) – wysoka odporność na działanie kwasów organicznych i większości nieorganicznych (z wyjątkiem kwasu solnego i siarkowego o stężeniu powyżej 5%). Meble sygnowane logiem PS. |
Wymiary
Typ | Długość [mm] | Głębokość [mm] | Wysokość [mm] | Moc [W] |
PS 0986 | 1600 | 672 | 600 | 355 |