Frytkownice elektryczne należą do szerokiej grupy profesjonalnych urządzeń do smażenia w głębokim oleju warzyw tj. ziemniaki itp., kawałków kurczaka, mięsa, ryb.
Jaka jest różnica między frytkownicą a frytownicą? Nazwa frytownica wywodzi się od czynności w niej wykonywanej, czyli frytowanie (smażenie w głębokim oleju), nazwa frytkownica od smażenia frytek. Frytownica jest urządzeniem profesjonalnym przystosowanym do o wiele szerszego zastosowania niż tylko smażenie frytek. We frytownicy zrobimy każdą potrawę, która wymaga smażenia w głębokim oleju tj. mięso, pączki, warzywa i niektóre owoce.
Standard wykonania
- Wykonana ze stali nierdzewnej
- Posiada atesty PZH,
- Zasilanie 3-fazowe ~400V/50Hz,
- Zakres temperatur od +95°C do +190°C,
- Regulowane nóżki w standardzie,
- 3 warianty posadowienia:
- na blacie,
- na dedykowanej podstawie,
- na stanowisku mobilnym,
Opcja dodatkowa:
- Kosz na frytki.
Cechy
Materiał |
Stal inox
Stal inox Grupa stali o specjalnych właściwościach fizykochemicznych, odpornych na korozję ze strony np.: czynników atmosferycznych, rozcieńczonych kwasów, roztworów alkalicznych |
Atest |
PZH
PZH Produkt posiadający Atest PZH w żaden sposób nie wpłynie negatywnie na zdrowie ludzi i środowisko naturalne. |
Standard wykonania |
PS
PS Podstawowy produkt całość wykonana z atestowanej stali nierdzewnej, kwasoodpornej w gatunku (AISI 304, 1.4301) – wysoka odporność na działanie kwasów organicznych i większości nieorganicznych (z wyjątkiem kwasu solnego i siarkowego o stężeniu powyżej 5%). Meble sygnowane logiem PS. |
Wymiary
Typ | Długość [mm] | Głębokość [mm] | Wysokość [mm] | Pojemność | Moc [W] |
PS 0345 | 400 | 700 | 300 | 10 L | 5000 |
PS 0346 | 400 | 700 | 300 | 17 L | 10000 |