Frytownica elektryczna PS 0345; PS 0346

Frytkownice elektryczne należą do szerokiej grupy profesjonalnych urządzeń do smażenia w głębokim oleju warzyw tj. ziemniaki itp., kawałków kurczaka, mięsa, ryb.

Jaka jest różnica między frytkownicą a frytownicą? Nazwa frytownica wywodzi się od czynności w niej wykonywanej, czyli frytowanie (smażenie w głębokim oleju), nazwa frytkownica od smażenia frytek. Frytownica jest urządzeniem profesjonalnym przystosowanym do o wiele szerszego zastosowania niż tylko smażenie frytek. We frytownicy zrobimy każdą potrawę, która wymaga smażenia w głębokim oleju tj. mięso, pączki, warzywa i niektóre owoce.

Standard wykonania

  • Wykonana ze stali nierdzewnej
  • Posiada atesty PZH,
  • Zasilanie 3-fazowe ~400V/50Hz,
  • Zakres temperatur od +95°C do +190°C,
  • Regulowane nóżki w standardzie,
  • 3 warianty posadowienia:
    • na blacie,
    • na dedykowanej podstawie,
    • na stanowisku mobilnym,

Opcja dodatkowa:

  • Kosz na frytki.

Cechy

Materiał Stal inox

Stal inox

Grupa stali o specjalnych właściwościach fizykochemicznych, odpornych na korozję ze strony np.: czynników atmosferycznych, rozcieńczonych kwasów, roztworów alkalicznych

Atest PZH

PZH

Produkt posiadający Atest PZH w żaden sposób nie wpłynie negatywnie na zdrowie ludzi i środowisko naturalne.

Standard wykonania PS

PS

Podstawowy produkt całość wykonana z atestowanej stali nierdzewnej, kwasoodpornej w gatunku (AISI 304, 1.4301) – wysoka odporność na działanie kwasów organicznych i większości nieorganicznych (z wyjątkiem kwasu solnego i siarkowego o stężeniu powyżej 5%). Meble sygnowane logiem PS.

Wymiary

Typ Długość [mm] Głębokość [mm] Wysokość [mm] Pojemność Moc [W]
PS 0345 400 700 300 10 L 5000
PS 0346 400 700 300 17 L 10000

 

Podobne produkty