Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów
Tegoroczny Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów, odbył się 12 października w Warszawie. Nazwa wydarzenia wzbogacona została o ostatni człon podkreślający, że od roku 2022 jest ono przeznaczone nie tylko dla szefów kuchni i kucharzy, ale również dla właścicieli restauracji.
Największe spotkanie edukacyjne i biznesowe dla gastronomii w Polsce. Należy przyznać, że odbyło się mnóstwo wartościowych i owocnych spotkań. I to bardzo cieszy!
Stoisko Plastmet cieszyło się ogromnym zainteresowaniem dzięki obecności Dawida Łagowskiego – Szefa kuchni Hotel Ilonn Poznań, a jednocześnie ambasadora marki Plastmet. Przestrzeń zaprojektowaliśmy w sposób dynamiczny i ze smakiem. Goście mogli skosztować dziczyzny, a mowa o dziku oraz danielu. Wyśmienite połączenie mięs z warzywami sprawiły, że powstały niezwykle pyszne potrawy. Dużym powodzeniem cieszył się gulasz z dzika, dodatkiem było kaszotto i buraczki.
Trzeba dodać, że te wszystkie pyszności powstały na sprzęcie gastronomicznym Plastmetu. Idealnie na to wydarzenie sprawdziło się stanowisko mobilne, a dlatego bo ma wyjątkową ilość kombinacji w zależności od tego, na co w danej chwili ma się ochotę. Ilość możliwych konfiguracji urządzenia jest naprawdę imponująca. Tym razem stanowisko zostało złożone z kuchni indukcyjnej typu WOK, żeliwnej płyty grzewczej oraz grilla elektrycznego. Podstawą sprzętu ze stali nierdzewnej była podstawa chłodnicza z 6 szufladami. Z kolei płyta neutralna daje możliwość serowania dań na bieżąco w komfortowy i szybki sposób.
Stanowisko mobilne było niezawodne i ponownie spisało się na medal podczas kulinarnego przedsięwzięcia.