Business Restaurant Academy to cykl konferencji warsztatowych dla menadżerów i szefów kuchni. W trakcie trwającemu dwa dni wydarzeniu uczestnicy mogli poznać najnowsze sposoby zarządzania restauracją oraz najnowsze trendy kulinarne.
Cały cykl rozpoczęła się panelem gdzie pracownicy Plastmet w osobach Joanna Cirsz oraz Marcin Kałaka zostali zaproszeni jako najwięksi w Polsce eksperci od sprzętu i wyposażenia dla profesjonalnej kuchni gastronomicznej. Uczestnicy mogli się dowiedzieć, na co powinni zwracać uwagę w trakcie wyposażenia zaplecza kuchennego, jak również o najnowszych trendach przeznaczonych dla profesjonalistów.
W trakcie paneli dyskusyjnych swoją praktyczną wiedzę przekazywali najlepsi szefowie kuchni i menedżerowie restauracji w Polsce.
Najlepsi Szefowie Kuchni w Polsce prezentowali swoje możliwości w trakcie pokazów live cooking.
Dodatkowo w trakcie drugiego dnia odbyły się warsztaty praktyczne, podczas których uczestnicy mieli okazję przygotować dwa dania – przystawkę oraz danie główne.