Bemar jest urządzeniem, którego zadaniem jest utrzymanie wcześniej przygotowanych potraw w określonej temperaturze. Wykonany z atestowanych blach oraz profili kwadratowych ze stali chromowo – niklowej w gatunku 0H18N9, które dopuszczone są do kontaktu z żywnością.
Bemary posiadają sterowanie centralne, co oznacza podgrzewanie komory jednakową wartością temperatury. Komory bemarów są przystosowane do umieszczenia w nich jednego pojemnika GN 1/1 o maksymalnej głębokości 200 mm i wymiarach 530 x 325 mm. Temperatura otoczenia pracy urządzenia dla zakresu regulacji temperatury : od +10°C do +32°C
Opis wykonania:
- sterowanie centralne lub niezależne;
- zakres regulacji temperatury bemaru 30-90 °C;
- zakres regulacji temperatury szafki 30-60 °C;
- Napięcie zasilania ~230/50 V/Hz;
- włącznik kołyskowy 0-1 podświetlany;
- regulacja temperatury za pomocą termostatu;
- zabezpieczenie termiczne;
- termometr;
- kontrolka grzania;
- koła ø125mm, 2 z hamulcem;
- regulacja wysokości za pomocą stopek do 30mm;
- grzanie wodne;
- przewód zasilający prosty (3m)
Wyposażenie standardowe:
- poprzeczki do GN;
- instrukcja obsługi wraz z kartą gwarancyjną.
Wymiary
Typ | Długość [mm] | Głębokość [mm] | Wysokość [mm] | Moc [W] |
PS 0836 | 1110 | 600 | 850 | 2600 |
PS 0837 | 1455 | 600 | 850 | 3400 |