Poza konkursem na uczestników oraz zaproszonych gości czekały dodatkowe atrakcje. Pierwszego dnia konkursu na dziedzińcu zamku odbył się pokaz filmu „Jedz, módl się, kochaj”, a na profesjonalnych stanowiskach mobilnych firmy Plastmet przygotowywane były dania inspirowane filmem. Podczas całej imprezy można było skorzystać ze specjalnie przygotowanej strefy chill, gdzie przy okazji konkursu firma Plastmet zaprezentowała innowacyjną linię witryn chłodniczych oraz bufetów wydawczych z podnoszoną pokrywą ochronną.
Pierwsze miejsce i tytuł Archimagirusa otrzymał Tomasz Ziółkowski ze swoją drużyną w składzie z Oliwierem Kowalczykiem oraz Oskarem Wiewiórskim z restauracji Powidok w Łodzi.
Oprócz tytułu Archimagirusa zwycięski zespół otrzymał nagrodę w wysokości 10 000 zł, a dodatkowo szef zespołu został zaproszony na kilkudniowy wyjazd do Włoskiego Międzynarodowego Instytutu Kulinarnego ICiF w Piemoncie.
Należy podkreślić, że to był pierwszy konkurs kulinarny, który odbył się od czasu rozpoczęcia Pandemii w Polsce. Pomimo sytuacji z koronawirusem goście reprezentujący tak bardzo dotkniętą nim branżę HoReCa czuli się komfortowo.